Українська документальна стрічка "Все палає" представлена на конкурсі робіт Європейської кіно академії.

Як повідомляє Телекритика, стрічка змагатиметься за приз з вже відомими фільмами - "Погляд тиші" Джошуа Оппенгаймера та роботами авторів із Швейцарії, Данії, Іспанії, Угорщини.

Її зняли фоторепортери Олександр Течинський, Олексій Солодунов і Дмитро Стойко. Автори намагалися показати, як мирні протести у Києві еволюціонували до збройного протистояння.

Також Україна буде представлена на конкурсі ігровою кінокартиною "Під електричними хмарами". Це спільна робота Росії, України та Польщі.

Ця стрічка позмагається з польською кінокартиною "Тіло" Малгожати Шумовської, "Клас корекції" Івана Твердовського (Росія), "Голуб, який сидів на гілці та міркував про життя" Роя Андерсона (Швеція, Франція, Німеччина, Норвегія).

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Читайте також: Палаюча зима: Netlflix зняв фільм про Майдан (відео)

Нагадаємо, що вперше в історії України приз Європейської кіноакадемії здобула у 2014 році стрічка "Плем'я" Мирослава Слабошпицького.