Композиція Smells Like Teen Spirit групи Nirvana виявилася найідеальнішим з існуючих хітів усіх часів, передає Daily Mail.

Найбільш близькі за своїми параметрами до пісні групи Nirvana виявилися Джон Леннон з легендарною Imagine і група U2 з треком One.

Хіт групи Nirvana був обраний не випадково. Компанія Fiat замовила дослідження 50 кращих пісень за версією музичних критиків для визначення кращої композиції, яку можна було б використовувати в своїй рекламі.

Після комп'ютерного аналізу всіх хітів з'ясувалося, що темп більшості пісень складає близько 120 ударів на хвилину, використовуються кілька основних гітарних акордів, мажорна тональність і високі звуки. Крім того, найбільш часто зустрічаються словами стали "крихітка" (baby), "відчувати" (feel) і "любов" (love).

Читайте також: "Океан Ельзи" презентував новий кліп-короткометражку (відео)

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Однак головне, що об'єднує ці хіти, - це їхня несхожість на інші мелодії, підкреслює автор дослідження Мік Гріерсон, британський програміст і музикант.

Як повідомлялося раніше, пісня "Happy Birthday To You" стала суспільним надбанням. Так вирішив Федеральний суд Лос-Анджелеса.