Україна виграла одразу дві нагороди на міжнародному фестивалі сучасного мистецтва Passion For Freedom в Лондоні.

Про це повідомляє прес-служба посольства України у Великоъ Британії.

Друге місце на фестивалі зайняла робота Дмитра Іва "Жага Свободи". Скульптура являє собою фігуру жінки, яка прагне піднятися в повітря. Арт-об'єкт виготовлений з чотирьох тисяч сталевих ланцюгів.

"Бронзу" завоював документальний фільм "Сильніше, ніж зброя" групи "Вавілон'13". Свою нагороду продюсер стрічки Марко Супрун на церемонії нагородження присвятив політв'язню Росії українському режисерові Олегу Сенцову.

Читайте також: Український фотограф отримав найпрестижнішу премію Kaiserring

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Всього в конкурсі брали участь чотири українські роботи. Британська художниця з українським корінням Ольга Браун представила роботу з назвою "Надія Савченко. Заручниця Путіна", яку присвятила українській льотчиці.

Також Наталія Формоза продемонструвала суддям фестивалю картину "Керченський міст", присвячену російської агресії в Криму.