Кажуть, що "недоречне і несвоєчасне перейменування музею може стати політичною помилкою".

Працівники Київського національного музею російського мистецтва висловили протест проти перейменування закладу. Відповідна заява розміщена на сайті музею.

"Науковий колектив Київського національного музею російського мистецтва стурбований ініціативою депутатів Київської міської ради про перейменування музею в "Галерею Терещенків". Перейменування музею "зверху" є прикрим випадком порушення демократичних принципів, що їх проголосила і прагне дотримуватись наша держава, обираючи шлях до Європи. Вирішення цього питання, з огляду на світову практику, безумовно, потребує попереднього ретельного вивчення, широкого громадського обговорення за участі фахівців, мистецької спільноти, киян та не терпить поспіху. Особливо необхідно врахувати проблеми сьогодення, надзвичайний стан напруження в суспільстві. Недоречне і несвоєчасне перейменування музею може стати політичною помилкою", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Посольство Росії в Києві "переселять" на проспект Нємцова

Нагадаємо, у Києві Меморіальний комплекс "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни" на підставі законів про декомунізацію перейменували на "Музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще