В Українській православній церкві Московського патріархату на окупованій бойовиками території перейшли на рублі і підняли ціни на послуги.

На з'їзді Донецько-Маріупольської єпархії УПЦ МП митрополит Іларіон (Шукало) повідомив про перехід на окупованій частині Донецької області на розрахунок у російських рублях і дії нових цін на церковні обряди.

Про це на своїй сторінці повідомив нардеп, координатор групи Інформаційне опір Дмитро Тимчук.

Читайте також: Секта сепаратистів-догналітів побудує храм в окупованому Донецьку

"На чергових зборах благодійників Донецько-Маріупольської єпархії УПЦ МП митрополит Іларіон (Шукало) повідомив присутнім, що з жовтня 2015 частина єпархії, яка знаходиться на території, підконтрольній терористам" ДНР ", у своїх внутрішніх розрахунках повністю переходить на використання російського рубля по курсу гривні до рубля як один до двох і вводять нові підвищені розцінки на здійснення церковних обрядів і продаж церковного начиння: хрещення - 1200 руб., поховання - 900 руб., вінчання - 2100 руб., літургія - 450 руб. Зазначені дії митрополита Іларіона викликали обурення у кліриків, які заявили про те, що в умовах воєнних дій такі ціни є обтяжливими для парафіян. Однак за невиконання підвищених планових продажів або їх саботаж митрополит Іларіон загрожує священнослужителям виведенням їх за межі єпархії та наданням негативних характеристик, які в подальшому не дозволять знайти місце в інших єпархіях УПЦ МП", - написав він.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще