Студії Disney і Lucasfilm призначили дату світової прем'єри фільму "Зоряні війни: Пробудження сили", повідомляє The Hollywood Reporter. Прем'єра відбудеться в Лос-Анджелесі 14 грудня.

Поки невідомо, хто з зірок представлятиме фільм. У організаторів вибір великий, адже у франшизі знімались Гаррісон Форд, Керрі Фішер, Марк Гемілл, Ентоні Деніелс, Дейзі Рідлі, Оскар Айзек, Донал Глісон, Макс фон Зюдоф, Лупі Ніонго та інші.

17 грудня прем'єра сьомого епізоду "Зоряних воєн" відбудеться в Україні.

Читайте також: Корабель із "Зоряних війн" продали за півмільйона доларів

Джордж Лукас традиційно виступив автором сценарію. На режисерську посаду розглядались провідні профі Голівуда. Зрештою було обрано Джей Джей Абрамся ("Армагедон", "Стартрек: Відплата").

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Вперше офіційно заговорили про зйомки продовження у листопаді 2012 року. Тоді ж велися переговори з акторами, що зіграли у попередніх частинах саги. Спеціально для зйомок у натуральну величину відтворили космічний корабель "Тисячолітній сокіл".

Картина знята камерами IMAX. Тож по різним епізодам франшизи можна не лише вивчати історію Дарта Вейдера, але і розвиток нових технологій у кіно.