Державне агентство України з питань кіно на підставі рішення експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно протягом вересня-жовтня 2015 відмовило у реєстрації та анулювало прокатні посвідчення низки фільмів країни-агресора. Про це у вівторок, 27 жовтня, повідомляється на сторінці Держкіно в Facebook.

Зокрема, в державній реєстрації відмовлено серіалами "Синдром дракона" (реж. Хомерікі М., 2012 року) і "Тільки ти" (реж. А.Семенова, 2011 р).

Також анульована держреєстрація і скасовані прокатні посвідчення для наступних серіалів і фільмів:

"Вулиці розбитих ліхтарів - 5", реж. О.Ігудін, К.Капіца, В.Татарскій, 2003 р.,

"Ми з майбутнього", реж. А.Малюков, 2008 р.,

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Історія льотчика", реж. А.Каплун, О.Ніколаєва, 2009 р.,

"Бригада", реж. А.Сидоров, 2002 р.,

"Полювання на піранью" ("Піраньї"), реж. А.Кавун, 2006 р.,

"Конвой PQ-17", реж. А.Котт, 2004 р.,

"Станиця", реж. В.Шевельков, 2013 р.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко зазначив: "Ця робота, яка триває вже другий рік, спрямована не лише на зменшення впливу російської пропаганди, ідеології на свідомість наших громадян, але й на стимулювання і створення передумов, зокрема й економічних, для виробництва власного кіно- телеконтенту належної якості та змісту".

Читайте також: Держкіно обіцяє 43 нових фільми в 2016 році

Нагадаємо, 4 червня 2015 набув чинності закон, що забороняє трансляцію російських фільмів, в яких міститься "популяризація, агітація, пропаганда будь-яких дій правоохоронних органів, збройних сил, військових або силових формувань держави-окупанта".

Під заборону потрапляють всі кінокартини, що володіють зазначеними ознаками, вироблені в РФ після 1 серпня 1991 року. Таких фільмів Держкіно України нарахувало 206. Також заборонені до показу всі фільми російського виробництва, випущені після 1 січня 2014 року. Відомство Пилипа Іллєнка нарахувало 162 такі картини. Держкіно анулювало прокатні посвідчення на розповсюдження і демонстрацію цих фільмів.