У п'ятницю, 6 листопада, у Львові відбулася церемонія закладення "наріжного каменя" Центру польської культури та європейського діалогу - Польського дому у Львові. У торжестві взяв участь міністр закордонних справ Республіки Польща Гжегож Схетина, керівництво області, представники іноземного дипломатичного корпусу, духовенства різних конфесій та представників польської громади у Львові. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Під час церемонії прозвучали привітальні листи глави МЗС України Павла Клімкіна та президента Польщі Анджея Дуди.

Церемонія урочистого закладення "Акту заснування Центру польської культури та європейського діалогу – Польського дому у Львові" завершилась підписанням Акту почесними гостями і закладенням цього документа в спеціальній капсулі у фундамент будівлі майбутнього Центру.

Читайте також: На Львівщині перепоховали 100 польських солдатів (фото)

Нагадаємо, в жовтні напередодні святкування здобуття Польщею суверенітету розгорівся скандал, на плакаті, що рекламує пробіг в день свята Польща була зображена в межах 1919 року зі Львовом у складі країни.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще