Глава Російської православної церкви московського патріархату вважає, що масове російське кіно неминуче веде до деградації громадян Росії.

Про це патріарх Кирило заявив у своєму інтерв'ю виданню Інтерфакс.

"Подивіться на афіші масового кіно. Велика частина цих фільмів, створених з метою привернути публіку, обрушують потік ідей і легких емоцій, які нав'язують людям матеріальні цінності, захоплють дією і викликають адреналінове задоволення, знерухомлюють думку і блокують почуття людини", - зазначив він на закритті міжнародного благодійного кінофестивалю "Лучезарный ангел".

Читайте також: Українські діти розважали московського патріарха Кирила (фото, відео)

Він заявив, що кіно через сильні образи і захопливі сюжети "диктує моделі поведінки", в той час як є сили, які використовують цей вид мистецтва "не в благих цілях".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Твір ми називаємо художнім тому, що він народжує в свідомості образи. А якщо ці образи провокують думки, роздуми, спробу відповісти на важливі питання - то мова про справжній витвір мистецтва, який не пролітає повз людину, а захоплює думку, збуджує уяву і, найголовніше, залишається надовго в пам'яті", - зазначив глава РПЦ МП.