Оргкомітет Національної премії України імені Тараса Шевченка оголосив список претендентів на отримання нагороди в 2016 році.

У число потенційних лауреатів увійшов, зокрема, кінорежисер Олег Сенцов, якого в серпні російський суд засудив до 20 років колонії суворого режиму.

До списку претендентів потрапили близько тридцяти представників літератури і по кілька кандидатів з мистецтвознавства, публіцистики, журналістики, музичного мистецтва, образотворчого мистецтва, кіно і театру.

Читайте також: Конституційний суд РФ відхилив скаргу Сенцова

Окрім Сенцова серед відомих імен у списку є такі діячі, як Левко Лук'яненко, Раду Поклітару, Анжеліна Швачка та інші.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Національну премію імені Тараса Шевченка вручають щорічно в декількох категоріях. Відбір переможців проходить в три тури. Розмір премії змінюється рік від року, і щоразу визначається Президентом України. Цього року лауреати нагороди отримали по 240 тисяч гривень.