Другий рік поспіль на Софійській площі встановили цільне дерево - головну ялинку країни. Минулорічну обіцяли використати у благочинних цілях, напередодні Святого Миколая, її продадуть на аукціоні.

Про це пише Комсомольская правда.

"Ще у січні цього року, організатори новорічних активностей заявляли, що ялинка піде на благодійність. 18 грудня пройде аукціон художніх робіт, створених із стовбура минулорічного дерева", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Головну ялинку країни закарпатський "спайдермен" рубав 5 годин

За словами ініціаторів, рік тому вони розпиляли ялинку на сотні пластинок, просушили їх на меблевій фабриці та віддали українським художникам.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

"Кожен міг розписати свій диск так, як йому захочеться. І таким чином подарувати головній ялинці країни друге життя", - розповіла куратор проекту Олена Старшинова.

Хтось перетворив свою частинку на ікону, а хтось - на повноцінну картину. Зазначається, що цьогорічна красуня також стане серією витворів мистецтва.

Художні роботи пустять з молотка, а зібрані кошти підуть на допомогу дітям-сиротам та на висадку хвойних, щоб зменшити шкоду від вирубки великого новорічного дерева.

Аукціон проведуть у Музеї історії Києва.

Нагадаємо, 5 грудня до столиці привезли головну новорічну прикрасу країни із Івано-Франківської області.

Ялинка росла 81 рік, тобто трохи молодша від торішнього - та мала 86 років.

Це дерево трішки вище, хоча під час транспортування його довелося вкоротити.