На найближчу неділю, 13 грудня, в Києві заплановано показ кіноконцерту "900 аргументів кіностудії Довженка".

Захід відбудеться в Українському домі, передає Радіо Свобода. Глядачам покажуть фрагменти класичних українських кінофільмів, які зняли на студії Довженка.

Окрім того, разом з показом відбудеться відкриття виставки колажів акторки Лариси Кадочнікової на тему фільму "Тіні забутих предків".

Таким чином організатори заходу хочуть привернути увагу до традиційного українського кіно та проблем студії Довженка. Назва "900 аргументів" означає кількість фільмів, які зняли на студії.

Читайте також: Чарлі Чапліну підіграє геніальний український піаніст

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"На жаль, останні десять років студія переживає системну кризу. Установа, яка має величезний потенціал, місця, костюми, реквізит, переживає хронічну фазу занепаду. За часів попередньої влади її намагались просто знищити. І ці 16 гектарів землі, де розташовується студія, й досі не дають декому спокою", - говорить директор студії Довженка Олесь Янчук.

Відзначимо, що кіноконцерт "900 аргументів кіностудії Довженка" пройде в рамках культурно-просвітницького проекту "Благословенна Україна. Традиції і сучасність".