Корпус морської піхоти США приступив до випробувань нового дерев'яного вантажного безпілотного літального апарату, який з часом зможе замінити парашутні системи доставки.

Апарат, який отримав позначення LG-1000, призначений для доставки наземним загонам провізії і боєприпасів, повідомляє Breaking Defense.

Сьогодні в армії США використовують для доставки вантажів наземним загонам транспортні літаки. Ці вантажі скидаються з літаків на парашутах. Така система доставки вже перестала відповідати сучасним реаліям.

Нові вантажні безпілотники будуть перевозити транспортні вертольоти і конвертоплани. Над заданим районом вони будуть просто скидати дрони і відлітати.

Самі ж безпілотники, які отримали назву RAIN (Revolutionary Airlift INnovation, революційна інноваційна доставка по повітрю), виконані з дерева і здатні летіти від точки скидання на відстань до 120 кілометрів. Розміри цих дронів розробники не розкривають.

Кожен такий дрон оснащений циліндричним вантажним відсіком об'ємом 208 літрів і здатний нести до 725 кілограмів вантажу.

Вартість одного апарату становить 600 доларів.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, український дрон-невидимка став зіркою технічної виставки