В Україні з'явився новий сервіс для перевірки усіх документів на предмет дійсності чи втрати.

Про це повідомив на своїй сторінці в "Фейсбук" глава МВС Арсен Аваков.

У базі даних зібрана інформація про підроблені, загублені, недійсні паспорти та інші документи. Також сервіс дає можливість перевірити легітимність довідки про відсутність/наявність судимості.

Крім того, за словами Авакова, старі зразки у вигляді книжечки легше підробити, тому перехід на нові ID-картки матимуть більший рівень захисту та усі відомості легко переносяться в електронну базу даних, що дозволить потім швидко дістати інформацію про особу чи документ у базах двох відомств.

"Новий сервіс дає можливість перевірити наявність паспорта громадянина України в базі даних МВС, а також у базі даних ДМС, яка здійснює облік документів, які визнані недійсними "без криміналу": псування, втрата та інше", - написав Аваков.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Зараз сервіс працює у тестовому режимі. Згодом він буде доступний усім громадянам України.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", Євросоюз зробив жорсткішими правила перетину зовнішніх кордонів для всіх громадян ЄС, які раніше могли безперешкодно в'їжджати та виїжджати до інших країн при проходженні мінімального контролю.