Свята люблять усі і смачно поїсти під час них. Це чудовий привід відпочити, зустрітися з друзями, приготувати безліч вишуканих страв, подумки відволіктися від рутинної роботи і сірих буднів. Свята позитивно впливають на емоційний стан, але ніяк не на здоров'я.

Щоб відновитися після свят і шкідливих продуктів, дієтологи дали кілька рекомендацій, щоб запустити роботу метаболізму.

Щоб повернути роботу кишечника в правильне русло необхідно перейти на овочеві та фруктові салати, кисломолочні продукти з низькою жирністю, вівсяні висівки і кашу.

Найкращим подарунком для нашого метаболізму після свята є продукти з високим вмістом клітковини і нежирні кисломолочні продукти. Вони призводять до стабільної роботи кишечника і відновлюють мікрофлору. Клітковина є природним абсорбентом, який виводить з організму токсини.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Після свят, дієтологи рекомендують відмовитися від надмірного прийому їжі, а найкраще влаштувати кілька розвантажувальних днів. Повністю відмовлятися від їжі не варто, так як це дуже шкодить організму. Переїдання під час свят - стрес, а повна відмова від їжі - ще більший стрес.

Обмежуйте себе від вживання жирної і гострої їжі, вибирайте легкі і корисні продукти. Харчуйтеся по мірі виникнення апетиту трохи меншими порціями, ніж зазвичай.

Вода допоможе нормалізувати рухову функцію кишечника і швидко виведе токсини. Тому після свят краще відмовитися від ранкової кави замінивши його на очищену воду.

Кисломолочні продукти сприятливо впливають на травний тракт, полегшить стан, особливо, якщо у свята ви зловживали алкоголем.



Вівсянка обволікає стінки шлунка і кишечника, що захищає слизову оболонку шлунка від роздратування, і організму легше впоратися з надлишком їжі.

Брокколі відновлює роботу ШКТ. Цей продукт багатий на вітаміни і мікроелементи, очищає кишечник і кров.

Яблука добре допомагають травній системі. Вони багаті вітамінами, пектином і клітковиною, допомагають очистити кишечник.

Після вживання цих продуктів ви забудете про тривалі святкові дні. Ваш організм прийде в норму і зайві кілограми не додадуться до звичної ваги тіла.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що європейські вчені вже давно дійшли висновку, що недостатня кількість питної води погано впливає на обмін речовин та заважає схудненню. Не менш важливо, щоб вода, яку п'ють люди з зайвою вагою була чистою, адже домішки, які можуть бути у неякісній воді навпаки сприяти ожирінню.