Легендарний американський рок-музикант Боб Ділан сьогодні нарешті отримав Нобелівську премію в галузі літератури, присуджену йому ще в минулому році.

Як передає DW, співак прибув у Швецію, де виступив у Стокгольмі з концертом. Заразом віг забрав диплом і медаль лауреата престижної премії. Цю інформацію підтвердили члени Шведській академії.

Деталі вручення премії не розголошуються. За словами постійної секретарки закладу Сари Даніус, яка відвідала один з двох концертів Ділана, лауреат хотів, аби на церемонії вручення був присутній тільки він та представники Шведської академії.

У грудні минулого року артиста так і не дочекалися на врученні. Його пісню виконала Патті Сміт, а сам виконавець прислав на адресу Нобелівського фонду текст промови, у якій подякував за високу нагороду.

Присудження Ділану премії викликало шалений резонанс, оскільки ніхто навіть подумати не міг, що він може її отримати. Проте секретар академії Сара Даніус заявила, що музикант – видатний поет, який пише "солодку для вуха" поезію, і порівняла його з Гомером і Сапфо.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", однією з умов отримання присудженої нагороди було прочитання Діланом традиційної Нобелівської лекції.