Після того як Європарламент проголосував резолюцію про скасування візового режиму для України, мешканці країни одразу ж кинулися пакувати валізи.

А європейські парламентарії вже повідомили, куди українці зможуть безперешкодно поїхати.

У роз'ясненні до резолюції значиться, з якими країнами Євросоюзу та Шенгенської зони діятиме довгоочікуваний безвізовий режим. І вибір у мешканців України - досить широкий.

"За новим законодавством, українці, які є власниками біометричних паспортів, зможуть в'їхати в ЄС без віз на 90 днів у період кожних 180 днів з метою туризму, відвідування родичів або друзів, з метою бізнесу, але не для роботи. Звільнення стосуватиметься всіх країн ЄС (за винятком Ірландії та Великобританії), а також Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії", - розповіли в Європарламенті кореспонденту "Укрінформ".

Таким чином, для українців відкриються кордони 30 країн Європи - серед яких 26 країн ЄС і чотири країни Шенгенської зони.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Європарламент передав естафету безвізу послам ЄС.