У п'ятницю, 21 квітня, в центральному матчі 26-го туру чемпіонату України з футболу на НСК Олімпійський зустрінуться Динамо з Шахтарем. Початок - о 20:00. До вашої уваги статистика зустрічей суперників.

В рамках чемпіонату України команди провели між собою 51 матч. Динамо має 19 перемог, у Шахтаря - 18. 14 поєдинків завершилися нічиїми. Динамівці забили опоненту 67 м'ячів, а донеччани киянам - 63.

У Кубку України перевага на боці гірників, в яких у 12 матчах сім перемог. У Динамо - чотири. Одного разу була зафіксована нічия. Щодо забитих-пропущених м'ячів, то тут 20-12 на користь донеччан.

Цікаво, що в двох матчах суперників одразу по два голи в свої ворота забивали гравці Динамо. У сезоні-2001/02 в Донецьку Шахтар виграв з рахунком 2:0, не забивши при цьому жодного гола. Обидва м'ячі на рахунку динамівців Сергія Федорова і Горана Гавранчича.

У сезоні-2016/17, 12 грудня 2016 року, Шахтар переміг динамівців з рахунком 4:3, і два автоголи провів захисник Динамо Євген Хачеріді. У цьому матчі був також встановлений рекорд результативності в поєдинках суперників.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

21 квітня Динамо з Шахтарем раніше зустрічалися двічі: 1974 року динамівці перемогли гірників - 1:0 (на 74-й хвилині 11-метровий заробив та реалізував динамівець Віктор Колотов), а 1990 року ігрову перевагу протягом матчу кияни втілили у два забитих м’ячі – у першому таймі пенальті реалізував Олег Протасов, а після перерви гол в активі Сергія Шматоваленка (2:0).

До речі, з часів відкриття оновленого НСК Олімпійський Динамо переграло на ньому донецький Шахтар лише раз!

Раніше інформаційний портал Знай.ua анонсував матч Динамо - Шахтар.

Фото Getty Images