Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав Балаклію та оцінив масштаби втрат на артскладах.

Про це Гройсман повідомив на засіданні оперативного штабу на місці НС.

За словами міністра, зараз полум’ям охоплено половину арсеналу. На ліквідацію може піти до одного тижня.

"Від 3 до 7 днів може розгортатися ситуація. Ми будемо готові і з розмінування, і з будматеріалів. Головна проблема - щоб інтенсивність вибухів була приведена до нуля ", - сказав прем'єр.

Також глава уряду додав, що ще зарано говорити про повернення мешканців додому та дав розпорядження розмістити людей в готелі та зарезервувати для них три тисячі місць.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

"Найголовніше, щоб люди не постраждали, це найбільший виклик для всіх абсолютно служб і в момент переміщення забезпечити хоча б на мінімальному рівні всі потреби людей. По лікарнях попрацюють, роблять обхід по місту відповідні спецслужби, щоб подивитися, чи все поїхали, може, є люди, які потребують уваги", - додав Володимир Гройсман.

Нагадаємо сьогодні вночі, близько 03.00 години на дному з найбыльших арсеналів Міноборони прогриміли вибухи.

Зону в 10 кілометрів оголосили небезпечною та терміново евакуювали десятки тисяч мешканців як з самого міста, так і навколишніх сіл.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", в місті продовжують вибухати артсклади, пожежа на базі не стихає. На місці працює 15 одиниць спецтехніки, 25 карет швидкої. Ліквідацією пожежі займаються 329 рятувальників.

Однією з причин вибуху в Балаклії назвали диверсію.