Картопля дуже давно стала одним з основних продуктів у нашому раціоні харчування. Картоплю вважають другим хлібом, який має свою історію і безліч корисних властивостей.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяА що ви знаєте про цей улюбленомий продукт? Портал "Знай" розповість декілька дивовижних фактів про картоплю.
1. Першими, хто почав культивувати картоплю це перуанські індіанці більше 4 тисяч років тому. В той час вони змогли вивести більше 200 різновидів цього коренеплоду.
2. В Європі в 1550 році цей продукт погано зустріли і ненависники коренеплоду розпускали чутки про те, що вживання картоплі веде до прокази, туберкульозу, рахіту. Але пізніше картоплю стали більше вживати і король Пруссії пригрозив відрізати вуха і носи тим, хто відмовлявся вирощувати картоплю.
3. У часи золотої лихоманки на Алясці дуже цінували картоплю за високу поживну цінність і великий вміст вітаміну С.
4. Білорусія одна з країн, яка найбільше вирощує картоплю. Ця країна перша в світі по виробництву картоплі на душу населення.
5. Картопля містить приблизно 80 відсотків води. Це трохи менше, ніж у молоці.
6. Щоб скоротити час запікання картоплі, необхідно вставити в нього дерев'яну зубочистку або відварити його в солоній воді, перед тим як закладати в духовку.
7. Якщо приготувати картоплю в мундирі, це дозволить зберегти більшу поживну цінність. Перед подачею рекомендується зчистити шкірку. Ходять міфи про те, що в шкірці міститься багато корисних речовин, але насправді це не так. У шкірці скупчуються всі пестициди і токсини.
8. В одній порції картоплі міститься 110 калорій. При додаванні в картоплю вершкового масла подвоюється калорійність страви.
9. Картопля багата на калій, вітамін С, клітковину, корнеплод корисний для шкіри, запобігає діабет. Картопля вважається відмінним афродизіаком.
10. Якщо грамотно поєднувати картоплю з іншими продуктами, цей коренеплід допомагає скинути зайву вагу, враховуючи той факт, що картопля дуже калорійна.
Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що за даними американського Агентства з харчових стандартів, зберігати картоплю в холодильнику категорично забороняється через те, що низька температура просто перетворює крохмаль в цукор.