"Газпром" не планує закачувати газ в підземні газові сховища України.

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер, повідомляє Економічна правда.

"Дійсно, ми бачимо, що закачування газу в підземні газові сховища України зараз йде набагато більш низькими темпами, ніж минулого року. Тоді до початку відбору "Нафтогаз" накопичив 16,7 млрд кубометрів газу в сховищах. Нинішніми темпами навіть на цей об'єм не вийти", - сказав глава "Газпрому".

За час, що залишився треба закачати 3,2 млрд кубометрів, або ще 25% від вже закачаного в цьому році, говорить Міллер.

"Нас це турбує, треба терміново нарощувати темпи. Необхідні обсяги газу в ПСГ - це обов'язкова умова надійного забезпечення українських споживачів і транзиту газу до Європи майбутньої зими. Але вся повнота відповідальності за ці питання лежить на "Нафтогазі". Ми з цього виходимо і свій газ закачувати в українські сховища не будемо", - підкреслив Міллер.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також глава "Газпрому" повідомив, що ціна газу за контрактом для України в четвертому кварталі 2015 року може бути на 35 доларів нижче, ніж у третьому кварталі.

Читайте також: Вдруге за день нафта встановила рекорд падіння - $46 за барель

"Контрактна формула ціни має нафтову прив'язку. Ми спостерігаємо тенденцію зниження цін на нафту, і ціна газу за контрактом, без знижки, в четвертому кварталі може бути нижче на 35 доларів, ніж у третьому кварталі", - сказав глава холдингу.

Нагадаємо,11 серпня Україна відновила постачання природного газу з Угорщини.