Після скасування міжнародних санкцій щодо Ірану і його повного повернення на світовий ринок обсяг продажів нафти збільшиться приблизно на один мільйон барелів на день.

Про це йдеться в повідомленні Світового банку, передає finance.ua.

"Скасування міжнародних санкцій відносно Ірану в світлі угоди щодо ядерної програми Ісламської республіки призведе до подальшого значного зниження ціни нафти. Після повного повернення Ірану на світовий ринок, обсяг продажів нафти збільшиться приблизно на один мільйон барелів на день", - заявили у Світовому банку.

Читайте також: Вартість нафти впала до найнижчого рівня за останні 10 років

У підсумку, вважають експерти, в майбутньому році ціна на нафту знизиться приблизно на 10 доларів за барель або приблизно на 21% щодо сьогоднішнього рівня.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв вважає, що країні необхідно готуватися до цін за барель нафти на рівні 30-40 доларів.