Столичні підприємства "Київводоканал" і КП "Київський метрополітен" заборгували за електрику більше 400 млн грн. Про це нещодавно заявила прес-служба "Київенерго".

За повідомленням компанії, "Київводоканал" і КП "Київський метрополітен" збільшили в липні 2015 року заборгованість за спожиту електроенергію на 13,8 млн грн. і на 1 серпня їхні борги за електроенергію в цілому досягли 396,5 млн грн.

"Кожного разу перед підвищенням тарифів киянам розповідають, що ця необхідна міра нарешті дозволить столичним підприємствам виходити на самоокупність. Тому підвищення не просто виправдані, а необхідні. Після цього ми бачимо, що ніякої окупності і близько немає, а комунальні підприємства й далі продовжують обростати боргами", - говорить "Знай" Георгій Нагорний, один із лідерів громадської організації "Рух за реформи".

Читайте також Водії "Київпастрансу" почнуть страйк, якщо їм не виплатять борги по зарплаті

За його словами, підвищення тарифів не впливає на окупність комунальних підприємств.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Якщо ці всі підвищення не змінюють стану речей, тоді виникає резонне питання - куди йдуть гроші киян? Крім того, останнім часом вже не раз піднімалася тема про збитковість транспорту та комунальних підприємств. А це пряма ознака того, що жителів столиці готують до чергового підвищення цін", - вважає активіст.

Нагадаємо, із лютого цього року столична влада підняла вартість проїзду в Київському метрополітені та наземному громадському транспорті удвічі.