Американські фондові індекси підскочили після рішення Народного банку Китаю знизити ставку рефінансування на 0,25%.

На відкритті торгів у вівторок Nasdaq Composite додав 2,77%, підвищившись до 4651,54 пункту, індекс Dow Jones Industrial Average виріс на 2,47% до 16263,52 пункту.

Standard & Poor's 500 піднявся на 2,41%, склавши 1938,81 пункту, повідомляє ВВС.

Напередодні провідні фондові індекси США різко знизилися на тлі загальносвітової нестабільності на біржах і падіння китайських індексів.

Читайте також: Китай знизив процентну ставку після падіння фондового ринку

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У вівторок Народний банк Китаю вирішив понизити з 26 серпня базову ставку рефінансування на 0,25% до 4,6%. У понеділок індекс Шанхайської біржі втратив 8,5%, що призвело до обвалу фондових ринків по всьому світу - найбільшого за останні вісім років. Слідом за азіатськими стали падати і європейські біржі.

Намагаючись стабілізувати ситуацію, Центральний банк Китаю у вівторок вранці влив у фінансову систему 150 мільярдів юанів (22,4 мільярда доларів).