Україна збільшує експорт продуктів переробки в Євросоюз

поділитись

0

270

Експорт м'яса птиці збільшився в три рази (до 27,3 млн. доларів США), томатної пасти - в 9,5 рази (до 6,9 млн. доларів США), обробленого зерна злаків - майже вдвічі

Україна збільшила експорт продуктів переробки в ЄС. Якщо в першій половині 2014 року частка сировинних видів продукції складала 76%, то в 2015 році - вже 67%.

Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

"Поступово українські сільгосптоваровиробники починають все більше використовувати нові можливості експорту продукції переробки на високомаржінальний ринок ЄС", - зазначив Павленко.

Читайте також: Україна закачає в сховища до 17 млрд кубометрів газу без Росії - Демчишин

Експорт м'яса птиці збільшився в три рази (до 27,3 млн. доларів США), томатної пасти - в 9,5 рази (до 6,9 млн. доларів США), обробленого зерна злаків (лущене, плющене, у вигляді пластівців) - майже вдвічі (до 5,6 млн. доларів США). Зокрема цукру і кондитерських виробів з цукру - в 1,8 рази (до 17,8 млн. доларів США), готових продуктів з зерна - в 1,3 рази (до 18 млн. доларів США).

Також у першій половині 2015 року було експортована яєчна продукція в ЄС на суму 4,5 млн. доларів США. Варто відзначити, що за аналогічний період минулого року експорт не здійснювався взагалі.

Автор матеріалу: 
Znaj.ua
Вибір редакції, Ексклюзив, Політика
14.03.2017
Ексклюзив, Політика, Розслідування
23.03.2017

Коментарі

Правоохоронці застерігають бути обережними при покупці/продажу в інтернеті
0
0
09:28 26.03.2017
Окупанти покажуть німцям пам'ятки
0
0
09:06 26.03.2017
У львівському музеї з'явився чотирилапий працівник.
0
0
08:33 26.03.2017
Рятувальники забезпечені всім необхідним
0
0
08:00 26.03.2017