Українські банки вирішили проблеми валютних кредитів. Відтак, банкіри пропонують перевести позики у гривню за поточним курсом, після чого списати частину боргу.

У липні Верховна Рада прийняла закон про перерахування валютних кредитів у гривню за курсом 5,05 гривень за долар, але президент так і не підписав його. Відтепер банківські працівники запропонували своє рішення проблеми кредитів.

На нараді із Нацбанком банки пропонують перевести кредити на купівлю житла, вартістю не більше 2,5 млн. гривень у національну валюту. За цим законом, позики будуть переведені у гривню за поточним курсом.

Для різних категорій людей будуть окремі умови списання боргу. Звичайним позичальникам спишуть 25% боргу, власникам соціального житла 50%, учасникам АТО та багатодітним сім'ям 70%, а особам, що стали інвалідам під час проведення АТО та родинам загиблих - 100% боргу.

Також обов'язковою умовою є відсутність прострочень із початку 2014 року. Перші три роки процентна ставка буде такою, як на момент укладання договору. Потім її рахуватимуть за депозитною ставкою банку із нарахуванням додаткових трьох процентів.

Популярні новини зараз
Надії більше нема? Пенсіонери не вірять у справедливий перерахунок виплат, що "урізали" Українцям обіцяють глобальні пенсійні зміни: буде розміром 60% від зарплати Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити Як зменшити платіжку за світло, користуючись бойлером – українцям дали дієві поради
Показати ще

Читайте також: Банки України не намагаються захистити рахунки клієнтів - дослідження

Національний Банк повністю підтримує таку ініціативу банкірів. Наразі в Україні нараховується 55 тисяч кредитів на суму 2,5 млрд. доларів.