В першій половині 2015 року Україна суттєво збільшила експорт курятини до країн Європейського Союзу.

Як повідомив Міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, поставки зросли утричі в порівнянні з минулим роком і склали 27,3 млн. доларів, передає УНІАН.

"Ми серйозно збільшили експорт до Європи. Найпоказовіші приклади зростання експорту за конкретними товарами: по м'ясу птиці – в 3,1 раза, до 27,3 млн. дол., по яєчних продуктах – у першій половині 2014 року ця продукція не експортувалася, а за аналогічний період 2015 року обсяги експорту становлять 4,5 млн. дол", - сказав міністр.

За його словами, суттєво зросли поставки в Європу томатної пасти, обробленого зерна злаків, цукру, кондитерських виробів та готової продукції з зерна.

Читайте також: Світова економіка буде зростати повільніше, ніж передбачалося - МВФ

Популярні новини зараз
Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

Міністр відзначив, що українські компанії готуються до виходу на європейський ринок молочних продуктів.

За підрахунками Мінагрополітики, ринок Євросоюзу для України – це 5 млрд. дол. з перспективою подальшого зростання не менше як на 6%.