Фермери з французьких провінцій у четвер, 3 вересня, стяглися до Парижу, аби провести у столиці акцію протесту на тракторах.

На дорогах, які ведуть до Парижу, зафіксували приблизно тисячу тракторів, повідомляє ВВС.

Першою до столиці доїхала протестна колона із 70 машин з Бретані - вона попрямувала до площі Націй, де збираються фермери.

Як заявили організатори протесту, асоціація експортерів сільгосппродукції FNSEA, всього в акції мають взяти участь 1700 машин.

Ралі тракторів продовжило акції протесту, які французькі фермери влаштовують вже не перший тиждень. Основна проблема, на яку скаржаться фермери - низькі закупівельні ціни на сільгосппродукти.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Читайте також: За півроку Україна стала лідером з експорту меду в Європі

Наприкінці липня сільгоспвиробники перекрили кілька доріг на кордоні з Іспанією та Німеччиною, перегородивши дорогу вантажівкам із продуктами з тих країн. Вони заявляють, що дешевий імпорт знищує сільське господарство Франції.

"Якщо ми покажемо, що можемо заблокувати Париж, може це змусить уряд щось зробити. Парижани, я перепрошую, але до вас їдуть фермери", - прокоментував ситуацію один з учасників акції в інтерв'ю місцевим медіа.