У поточному році за січень-червень експортовано 13,4 тис. тонн меду, що на 2,6 тис. тонн більше до відповідного періоду минулого року.

Про це пише agravery.

В тому числі до Сполучних Штатів Америки реалізовано 5,5 тис. тонн проти 1,4 тис. тонн у 2014 році.

"Найбільшими імпортерами українського меду за 2014 році були Німеччина — 11472 тонн, Сполучені Штати Америки — 7807 тонн, Польща — 6976 тонн, Словаччина — 1823 тонн, Франція -— 783 тонн, Іспанія — 1563 тонн. Це свідчить про те, що українська продукція меду є конкурентоспроможною на світових ринках. Валове річне виробництво меду становить 70 і більше тисяч тонн, що ставить Україну на перше місце в Європі та на третє у світі", — повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.

Читайте також: З вересня кияни платитимуть за електрику на 25 відсотків більше

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

За її словами, важливим для аграрного сектору є виробництво додаткових продуктів бджільництва – прополісу, квіткового пилку, маточного молочка, трутневого гомогенату, бджолиної отрути. Вони є сировиною для харчової та фармацевтичної галузей.

"Наразі виробництвом меду займаються понад 400 тисяч бджолярів, що є свідченням соціальної вагомості галузі. Виробничий фонд налічує близько три млн бджолосімей. Бджільництво України розвивається з великим потенціалом на перспективу", — зазначила Рутицька.