Золотовалютні резерви України в серпні зросли на 2,241 млрд. доларів до 12,617 млрд., повідомила прес-служба НБУ.

Цьому сприяло, насамперед, надходження від МВФ чергового траншу у розмірі 1,650 млрд. доларів. Також збільшення резервів відбулося завдяки надходженню на користь уряду 508,1 млн. доларів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку та Європейської комісії. Крім того, надходження від операції swap і конвертації китайських юанів склали 403,3 млн. доларів.

У серпні Національний банк також продовжував купувати іноземну валюту на міжбанківському валютному ринку. Чиста купівля валюти регулятором склала 9,2 млн. доларів.

Читайте також: Сьогодні Нацбанк пом'якшив валютні обмеження та умови для експортерів

У серпні Нацбанк витратив на погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу 249,2 млн. доларів. Зокрема, 69,9 млн. доларів пішло на обслуговування облігацій зовнішньої державної позики і державних цінних паперів, ще 49,5 млн. доларів склали платежі уряду і Національного банку на користь МВФ.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, станом на 1 березня золотовалютні резерви Національного банку становили 5,6 млрд. доларів.