Кабінет міністрів України пропонує з 2018 року ввести єдиний податок на зарплату в розмірі 20%. Про це в неділю, 6 вересня, під час щотижневих "10 хвилин з Прем'єр-міністром" повідомив Арсеній Яценюк, передає РБК-Україна.

"На перехідному етапі ми пропонуємо зменшити єдиний соціальний внесок з 41% до 20%, а також скасувати податок на зарплату, який платить працівник, у розмірі 3,6 %. До моменту введення одного єдиного податку на заробітну плату, ставка податку на доходи фізичних осіб встановлюється одна в розмірі 20%", - пояснив Яценюк.

Він додав, що уряд прагне захистити найбільш вразливі верстви населення, і тому мінімальна зарплата взагалі не буде оподатковуватися.

Читайте також: Золотовалютні резерви України збільшились до $12,6 млрд

"Мінімальна зарплата взагалі не оподатковуватиметься, і ні копійки з цієї заробітної плати людина платити не буде", - заявив Яценюк.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Прем'єр заявив, що результатом бюджетної та податкової децентралізації стало те, що доходи місцевих бюджетів збільшилися на 40%.