Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді виключити з переліку об'єктів державної власності, що не підлягають приватизації, 13 морських торговельних портів.

Відповідний урядовий законопроекті №2488а зареєстрували в парламенті ще в серпні, передає Цензор.НЕТ.

Зокрема, законопроект дозволить приватизацію Миколаївського, Одеського, Іллічівського, Білгород-Дністровського, Херсонського, Скадовського, Маріупольського, Бердянського, Ренійського, Ізмаїльського морських торговельних портів, а також морпортів "Южний", "Усть-Дунайськ" та спеціалізованого морпорту "Октябрськ" .

Крім цього, з переліку об'єктів державної власності, що не підлягають приватизації, хочуть виключити Українське Дунайське пароплавство, Державне Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне управління морських шляхів, Чорноморське головне морське агентство "Інфлот" та Південний науково-дослідний проектно-конструкторський інститут морського флоту.

Читайте також: У серпні держбюджет України поповнився на два мільярди гривень

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У законопроекті наголошується, що виключення із зазначеного переліку підприємств морського транспорту не означає виведення з державної власності їх майна. На думку авторів, це дозволить забезпечити підвищення якості менеджменту, проведення реструктуризації підприємств, концентрацію профільних активів, залучення інвесторів та ділових партнерів.

Законопроект також встановлює тимчасовий захист підприємств, які виключаються із зазначеного переліку, від позаприватизаційних процедур відчуження їх майна, зокрема від процедур банкрутства.