У другому кварталі 2015 року прямі іноземні інвестиції в Україну продемонстрували приріст на $1,785 млрд. або на 4,35%, порівняно з показниками на кінець першого кварталу поточного року. Про це повідомляє аналітична група Da Vinci AG.

За словами аналітиків, статистика вперше фіксує приріст, починаючи з моменту падіння з піку, який припав на 31 грудня 2013 року.

"За цей період економіка України, через відхід інвесторів і девальвацію, втратила 15,3 млрд. інвестицій або 26,32%. Таким чином, прямі іноземні інвестиції в економіку України сьогодні приблизно на рівні 1 жовтня 2010 року", - зазначають у повідомленні.

"Найбільше падіння припало на Беліз, який був "гаванню" для коштів родини Віктора Януковича. На другому місці за рівнем скорочення — Росія, на третьому — Кіпр (в основному, ресурси російських і українських груп). Таким чином, скорочення в своїй основі мало політичні та геополітичні передумови", - йдеться в доповіді групи.

Читайте також: Держмайно на 30 мільярдів гривень продадуть на відкритих аукціонах

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У той же час у Da Vinci AG вважають, що поточна ситуація дає привід для обережного оптимізму щодо початку відновлення рівня прямих іноземних інвестицій в Україні.

"Зростання показників характерне для всіх юрисдикцій, які є основними інвесторами в Україну. На наш погляд, найбільш позитивними сигналами є збільшення інвестицій з Великобританії (2,99%), Італії (2,2%), Австрії (3,94%), Нідерландів (3,03%), США (2,03%). У той же час, інвестори з Франції, Німеччини, Польщі та Швейцарії більш обережні", - відзначають у доповіді.