Міністерство фінансів спростовує інформацію про введення з 1 січня наступного року обов'язкового технічного огляду для автомобілів.

Про це говориться в повідомленні відомства, передає "УНІАН".

У міністерстві зазначають, що питання техогляду автомобілів не входить і ніколи не входило до його компетенції.

"Відповідно, міністерство не має повноважень, не може, і, відповідно, не планує пропонувати повернення технічного огляду автомобілів", - йдеться в повідомленні відомства.

Зазначається, що єдина ініціатива міністерства в автогалузі стосується лише змін існуючого транспортного податку.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Єдина пропозиція, що стосується власників автомобілів в Україні, міститься в проекті податкової реформи, розробленому Мінфіном", - наголошується у повідомленні.

Вона передбачає "заміну існуючого несправедливого податку на авто з об'ємом двигуна більше трьох літрів на більш справедливе оподаткування розкішних авто класу люкс вартістю більше мільйона".

Читайте також: Президент розгляне петицію про відміну розмитнення автомобілів

Нагадаємо, раніше директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко, посилаючись на джерело у відомстві, заявив про намір Мінфіну в рамках реформування податкової системи повернути з 1 січня 2016 року обов'язковий техогляд для всіх авто.

Минулого року МВС повідомило, що практику обов'язкового техогляду доведеться повернути, бо вона передбачена Директивою Євросоюзу. Її мають запровадити в Україні впродовж п'яти років.