Цього тижня росіяни не пустили на окупований Крим 8 тон українських продуктів. Місяць тому їхні урядовці повідомили, що з 1 січня введуть продовольче ембарго на товари з України, якщо російському уряду не вдасться домовитися з партнерами про додаток до договору Україна-ЄС. Про це сказав Олексій Улюкаєв, Мінекономрозвитку Росії.

Російська влада побоюється, що через Україну із країн ЄС та Близького Сходу потраплятимуть товари, що не відповідають санітарним нормам Росії.

Вводячи ембарго на українське продовольство, російська влада робить життя росіян дорожчим, а купівельну спроможність нижчою, вважає Павло Мельник, директор агенції "МПП-консалтинг"

"Російській владі головне продемонструвати світовій спільноті свою жорстку позицію, а те, що свій народ скоро пухнутиме з голоду— байдуже", - каже "Знай" експерт.

Читайте також Австралійський мільярдер хоче інвестувати в Україну

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

На його думку, така позиція Москви спричинить до тотального дефіциту в російських магазинах.

"Чого тільки варте серпневе знищення іноземних товарів. Знищивши понад 800 тонн іноземних продуктів, російська влада наказала своїх підприємців і торгові мережі, які вже заплатили за це. Тобто надалі вони свої збитки від цього розкидали по інших групах товарів. Середньостатистичний росіянин став більше платити за звичні товари", - зазначає Павло Мельник.

Нагадаємо, за останні півтора роки, російські міністерства заборонили понад 27 найменувань українських товарів, серед яких побутова хімія, молокопродукти та корми для тварин.