Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий кредитний рейтинг в іноземній валюті найбільшого українського державного банку "Ощадбанку" до рівня "RD" з "С" і відразу ж підвищило його до рівня "ССС".

Агентство знизило довгостроковий і короткостроковий рейтинги банку з "С" ("виключно високі рівні кредитного ризику") до "RD" ("обмежений дефолт") після завершення реструктуризації його євробондів.

Підвищення рейтингу до "ССС" відображає оцінку Fitch більшої автономності кредитного портфеля банку, зокрема, завдяки реструктуризації були значно продовжені терміни погашення зовнішнього боргу банку, що істотно знизило ризики рефінансування.

Читайте також: Світовий банк задоволений українськими реформами

Публічне акціонерне товариство "Державний ощадний банк України" ("Ощадбанк") - другий за величиною активів і найбільший за кількістю відділень серед банків України. Знаходиться в державній власності. Станом на 1 січня 2015 загальні активи банку становили 128 млрд. грн.

Популярні новини зараз
Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Нагадуємо, що виплату пенсій особам, переміщеним з тимчасово окупованій території України і зони проведення АТО, обмежили "Ощадбанком".