Польоти російських авіакомпаній в Україну не припинялися і 17 вересня здійснюються згідно з розкладом.

Як повідомили у прес-службі найбільшого аеропорту країни - "Бориспіль", всі російські рейси виконуються відповідно до розкладу, якісь розпорядження про їх можливі обмеження поки не надходили, пише "Інтерфакс-Україна".

На онлайн-табло другого столичного аеропорту - "Київ" (Жуляни) також вказані рейси в Москву авіакомпанії "Трансаеро" без будь-яких змін.

В одеському аеропорту російські рейси також виконуються за розкладом, без будь-яких збоїв.

Раніше в російському Мінтрансі "Інтерфаксу" повідомили, що авіаційні власті РФ поки не отримували повідомлення про можливе скасування польотів в Україну.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Державна авіаційна служба України поки не коментує введення санкцій відносно російських авіакомпаній та їх значення. Разом з тим, інформоване джерело в профільному міністерстві повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що указ президента про введення таких санкцій ще не набув чинності. Ймовірно, більше розуміння буде після цього.

При цьому співрозмовник агентства додав, що після набуття чинності указу, буде розроблений алгоритм дій для виконання його положень.

Читайте також: У Держдумі РФ прокоментували введення санкцій з боку України

Тим часом, глава російської Асоціації експлуатантів повітряного транспорту (АЕВТ) Володимир Тасун припустив, що прямі польоти в Україну російські авіаперевізники будуть виконувати, а санкції можуть торкнутися транзиту.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко указом від 16 вересня ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", під які підпала низка російських авіакомпаній, у тому числі найбільша - "Аерофлот".