Лише 37% українських компаній зараз не скорочують працівників, повідомляють аналітики Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна. Вони провели опитування цього місяця.

"Зазвичай компанії, які не скорочують людей, і не відкривають нових вакансій. Вони не мають коштів на розвиток і намагаються зберегти стабільну роботу", - говорить "Знай" Руслана Березовська із HeadHunter Україна.

Читайте також Світовий банк прогнозує скорочення кількості банків в Україні

На підприємствах, де скорочення відбуваються, переважно звільняють адміністративний персонал і найбільш неефективних працівників. 10% відсотків українських компаній скорочують штат працівників загалом, аби зменшити кількість найманих працівників, а відтак і навантаження на власний фонд заробітної плати.

"Проте пік скорочень уже позаду. Лише 3 відсотки із опитаних чекають подальших скорочень. І то це лише стосується працівників із малим коефіцієнтом корисної дії. 18 відсотків очікують зміни умов роботи, переорієнтації та оптимізації. З наступного року деякі компанії планують розширюватися. Це переважно ІТ-сектор", - каже експерт.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, за цей рік в Україні скоротили 27 тисяч чиновників різних рівнів і близько 10 тисяч працівників приватних компаній.