Фонд гарантування вкладів фізичних осіб має намір звернутися до НБУ з пропозицією ліквідувати "Дельта Банк".

Фонд вважає це єдиним можливим способом виведення банку з ринку, передає УНІАН.

"З восьми кваліфікованих інвесторів конкурсні пропозиції надали лише два інвестора. Один з них не був допущений до конкурсу через несплату гарантійного внеску, а пропозиції іншого не відповідали принципу найменших витрат для Фонду гарантування", - сказано в повідомленні відомства.

Читайте також: На більшості українських підприємств продовжуються скорочення - дослідження

Нагадаємо, 2 березня цього року Національний банк України визнав "Дельта Банк" неплатоспроможним, в результаті чого Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів у банк тимчасову адміністрацію. У серпні фонд продовжив термін тимчасової адміністрації в банку до 2 жовтня включно.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Дельта Банк" працює на ринку України з 2006 року і входив у групу найбільших банків. Основними акціонерами банку є бізнесмен Микола Лагун - 70,61% та компанія Cargill Financial Services International Inc. зі США - 29,39%.