Уряд заборонив російським авіакомпаніям літати до України. Про це рішення повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на нараді Кабміну, повідомляє прес-служба уряду.

Цю заборону уряд ухвалив "відповідно до рішення Ради Національної безпеки та оборони".

Яценюк сказав, що в першу чергу заборона стосується компаній "Аерофлот" і "Трансаеро".

Уряд також заборонив транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України, якщо їхні літаки "містять товари військового призначення, подвійного призначення або російську військову живу силу".

Минулого тижня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Читайте також: Яких рейсів торкнуться санкції проти РФ - прес-служба "Бориспіля"

На відміну від попередніх рішень української влади, які обмежували в'їзд в країну окремих іноземних громадян, санкції стосуються майже 400 фізичних і понад 100 юридичних осіб.

"Це рішення ухвалене у чіткій координації з нашими партнерами з Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших країн, які забезпечують належну реакцію на анексію Криму і агресію на Донбасі", - сказав Порошенко, коментуючи це рішення.