Євросоюз найближчим часом надасть Україні кредит $500 мільйонів для закупівлі два млрд. кубометрів російського газу.

Про це повідомляється у прес-релізі Єврокомісії за підсумками тристоронніх газових переговорів, передає Радіо Свобода.

"Угода про умови нового "зимового пакету" є важливим кроком у напрямку забезпечення того, що Україна має достатні запаси газу в майбутній зимовий період, що немає жодної загрози для подальшого надійного транзиту газу з Росії до ЄС", – зазначив єврокомісар з енергетики Марош Шефчович.

Про це повідомив на підсумковій прес-конференції і глава Міненерго РФ Олександр Новак, передає "Інтерфакс-Україна".

"Європейська сторона забезпечує організацію та залучення фінансування з боку європейських фінансових інститутів. І вже найближчим часом буде надано $500 млн. Ці кошти будуть розміщені на спецрахунку для закупівлі газу у "Газпрому", - заявив Новак.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У свою чергу Володимир Демчишин, глава Міненерго України, зазначив, що Україна вже зібрала $500 млн, необхідні для закупівлі двох млрд кубометрів російського газу.

"Гроші вже знаходяться на рахунку "Нафтогазу України". Вони доступні і призначені для оплати газу "Газпрому", - повідомив міністр.

Читайте також: Україна, Росія та ЄК парафували зимовий пакет поставок газу

Європейська комісія, Росія і Україна домовилися про умови поставок газу в Україну на майбутній зимовий період з 1 жовтня до кінця березня 2016 року. Згідно з протоколом, Україна бере на себе зобов'язання закупити у "Газпрому" два млрд кубометрів газу для закачування в сховища.