Заборона Кабінету міністрів на польоти російських авіакомпаній в Україну та відповідні дії Москви коштуватимуть українським аеропортам понад 10 мільйонів доларів щодоби.

Про це пише російська газета "Коммерсант".

До Києва російські компанії літають від 14 до 35 разів на тиждень, а українські до Москви та Санкт-Петербурга – по 13 разів на тиждень до кожного міста. Згідно з підрахунками джерела видання, перевезення між Києвом та Москвою складає понад 10% від загального пасажиропотоку головних повітряних воріт України – аеропорту "Бориспіль".

Тож рішення Кабміну завдасть значних збитків не лише тій стороні, проти якої спрямовано санкції. Особливо, з огляду на те, що Москва вже заявила про готовність до "дзеркальних" заходів.

Читайте також: Через санкції проти РФ "Жуляни" ризикують втратити третину доходу

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Це загрожує втратами авіакомпаніям та аеропортам України, а виграти від цього зможуть перевізники Білорусі та Туреччини, які зможуть налагодити транзитне авіасполучення через Мінськ та Стамбул", - пише видання.

Наразі заборона Кабміну стосується лише російських "Аерофлоту" та "Трансаеро". Інші російські авіаперевізники матимуть право здійснювати рейси в Україну і після 25 жовтня.