Вартість української електроенергії для окупованого росіянами Криму може зрости на 15%, про це повідомив Володимир Демчишин, міністр енергетики та вугільної промисловості України.

"Щодо Криму, то ведемо переговори про підвищення ціни. Буде 3,95 рубля за один кВт після 3,42 рубля", - сказав він.

Однак кримські татари наступним етапом блокади півострова планують зробити повне його відключення від електропостачання.

"Це було б правильно. Взагалі важко зрозуміти, за якими формальними ознаками міністр обговорює вартість електроенергії у рублях. Думаю, за адекватного підходу до державної та економічної політики такої б окупації півострова, як зараз, не було. По-перше, ще після появи "зелених чоловічків" варто було б відключати електроенергію та перекривати воду. Так, там наші люди, але там і наші вороги", - говорить "Знай" Володимир Марченко економіст компанії AFS.

Читайте також Із жовтня Visa більше не гарантує обслуговування карток російських банків

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

На його думку, підняття вартості електроенергії для Криму на 50 російських копійок є принизливим для України.

"Якщо вже не вистачило політичної волі відключити енергопостачання, потрібно підвищувати у кілька разів. Але уряд чомусь цього не робить. Лише готує гнівні виступи в бік Росії на телебаченні", - зазначив експерт.

Нагадаємо, російська влада в Криму вже готується до перебоїв з електропостачанням, населення закуповує дизельні генератори.