З 1 жовтня міжнародна платіжна система Visa відмовляється від гарантованого обслуговування операцій за картками російських банків. Компанія вже розіслала листа із попередженням всім російським фінустановами, повідомляє "Комерсант".

У листі йдеться, що Visa фактично знімає з себе відповідальність за відмову обробляти операції. А також, що не гарантує обслуговування авторизаційних запитів.

Російська національна система платіжних карт має до 1 жовтня взяти всі операції Visa на себе, проте вона не встигає закінчити підготовку до цього процесу.

"Думаю, Visa справді не обслуговуватиме Росію. Адже вони раніше обіцяли не працювати на окупованому росіянами Криму й не працюють", - говорить "Знай" Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

Читайте також Малозабезпеченим сім'ям підвищили соціальну допомогу

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

За його словами, росіяни не зможуть здійснювати грошових переказів за кордон і із-за кордону.

"Також не зможуть розплачуватися цими картками через іноземні сайти. Всередині Росії ця платіжна система працюватиме. Метою політики Visa є саме ізоляція росіян від цивілізованого світу", - зазначив експерт.

Нагадаємо, платіжною системою Visa користується 87% російських фінустанов.