Пам'ятаєте масові черги за квитками в касах "Укрзалізниці"? Якщо ні, вам просто нереально пощастило. Тисячі людей по всій країні перед новорічними святами опинилися на роздоріжжі: потягів бракувало, дістатися додому було просто нереально.

"Золотий бос" Укрзалізниці

Продавали хіба що найдорожчі з варіантів, але не всім по кишені "напівлюкс", вартістю від 2 тисяч гривень (більше половини мінімалки). Пасажири в мережі жартували, що такі гроші у вагоні повинні бути мінімум душ, басейн і особистий шеф-кухар. Але ні, умови звичайні, просто трохи більше ізольовані від зайвих очей та шуму, за що платити?

Євген Кравцов, новий голова правління "Укрзалізниці"
Євген Кравцов, новий голова правління "Укрзалізниці"

Цього зрозуміти ніхто не міг. Врешті виконуючий обов'язки керуючого Євген Кравцов "заспокоїв" – мовляв, запустять додаткові рейси і всі дістануться на свята додому.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Та навіть за тиждень-два ситуація не змінилася. Зараз, коли ажіотаж спав, ціни різко пішли на спад і якимсь дивним методом і вагонів, і квитків вистачає. В свою чергу отримавши офіційно нову посаду – голови правління УЗ, Кравцов "осмілів" настільки, що вимагає від держави компенсацію за минулий рік ну дуже важкої, хоча й не плідної праці.

Євген Кравцов, новий голова правління "Укрзалізниці"
Євген Кравцов, новий голова правління "Укрзалізниці"

Можливо, про це й не згадали, якби не форум залізничників. Там свого нового боса "розкусили" одразу і навіть надали докази.

"Преміальні" для Кравцова: документальні докази

Євген Кравцов, новий голова правління "Укрзалізниці"
Євген Кравцов, новий голова правління "Укрзалізниці"

І це при тому, що за весь 2018 рік, його заробітна плата склала 9,7 млн. грн. Якщо поділити цю суму на 12 місяців, то виходить, що за один місяць він заробляв приблизно 808 тисяч гривень, нічогенька сума з точки зору простого українця:

Євген Кравцов, новий голова правління "Укрзалізниці"
Євген Кравцов, новий голова правління "Укрзалізниці"

" Подивіться-но, друзі, як щедро наділив себе Євген Кравцов при переході з виконуючого обов’язки - на повноцінну посаду голови правління АТ "Укрзалізниця". Він так багато втратив сил, що затребував грошової компенсації не лише за 34 дні не відгуляної відпустки, а й одноразової грошової допомоги у розмірі шестимісячного заробітку. Згідно цьому документу, пану Кравцову мають виплатити компенсацію ще більше, ніж за 7 місяців. Помноживши 808 на 7 місяців - отримуємо ще 5,656 мільйонів гривень! Як кажуть, за усю непосильну працю і високі заслуги, які накоїв пан Кравцов за весь минулий рік.", - пишуть залізничники.

Назвати це "фейком" Кравцову не вдасться – ось документ, котрий підтверджує сам факт:

Цікаво, як це позначиться на самих пасажирах – чи не піднімуть ціни знову, аби все ж компенсувати голові УЗ його "титанічні зусилля" протягом 2018 року.

За прикладом Коболєва?

Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

Цікаво, що свого часу таке ми вже бачили, щоправда шоу було у виконанні керівника "Нафтогазу" Коболєва. Той запросив мільйонні премії, а потім сказав що значну частину "відправив мамі", просто золота дитина. Це в той час, коли наші ціни у платіжках на газ зростають, немов на дріжджах. А гарячої води у Києві, до речі, також не було саме дякуючи йому.

Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

Адміністрація столиці та комунальні служби ніяк не домовилися з Коболєвим про перерахунок боргів, Кличко тільки розводив руками і кивав у бік "Нафтогазу", натякнувши на одній із зустрічі з журналістами : "Якщо немає гарячої води, нагрійте холодну". Поради "Капітана Очевидність" у залі тоді ніхто не оцінив.

Дивіться: Матеріальна "допомога" Кравцову

Нагадаємо, Укрзалізниця шокувала умовами у найдорожчому інтерсіті.Як повідомляв портал "Знай.ua", УЗ планує сполучення із Німеччиною. Також "Знай.ua" писав, що українцям показали різницю між доходами чиновників та простих громадян.