"Укрзалізниця" продовжує хвалитися формуванням залізничних сполучень між Україною і Європою. З недавнього часу компанія представить два нових рейси - до Берліна і словацьке місто Кошице.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час прес-конференції в четвер, передає "Громадське Радіо".

Глава компанії Євген Кравцов також додав, що в 2019 році буде оновлено 110 вагонів, 46 з яких будуть абсолютно новими, залишок - "значно відреставровані". Що мається на увазі під виразом "значна реставрація", не уточнюється.

Крім того, Кравцов анонсував схему пасажирських перевезень приміського напряму в Києві.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Глава "Укрзалізниці" нагадав, що одним з перших рейсів став поїзд між Києвом і аеропортом Бориспіль, яким встигло скористатися вже більше 100 000 чоловік. За два місяці свого існування поїзд встиг зламатися два рази.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що Укрзалізниця збирається здійснювати моніторинг зон з підвищеним ризиком крадіжок за допомогою безпілотників. Прес-служба перевізника оцінює вартість проекту в 9 млн грн. Зокрема, передбачається, що в рамках проекту UZ Air Guard, над яким разом з Укрзалізницею працюють вітчизняні айтішники, відеоспостереженням з повітря будуть оснащені 68 полігонів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", власники автомобілів з Єврономер до середини лютого виїдуть на нові акції протестів. Після 10 лютого українці вирішили відновити протестні акції, новий грабіжницький закон, яким зараз керуються при розмитненні авто, не дозволяє більшості водіям залишити собі придбану машину, адже вартість отримання українських номерів просто космічна, навіть з огляду на пільгу на акциз 50%. А що вже говорити про повну вартість.

Ще портал "Знай.ua" писав про те, що на перетині проспекту Перемоги та вулиці Саксаганського п'ять авто потрапили в ДТП: Mazda, Toyota, Audi, Daewoo і Skoda. Дівчину, яка була за кермом «Мазди», затиснуло в салоні, її довелося вирізати рятувальникам. Постраждала дівчина померла по дорозі в лікарню. На опублікованому відео видно, як водій Audi на скаженій швидкості влітає на площу Перемоги і таранить машини, що стоять на повороті. Основний удар припав по «Мазді».