Новий закон про ринок газу, який передбачає відокремлення функцій оператора від функцій тих, хто видобуває газ, та постачальників, вводиться в дію 1 жовтня. Про це пише УНН.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зазначав, що відповідно до нового закону про ринок газу, "Нафтогаз" втратить монополію з постачання і продажу газу.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про ринок природного газу ще 5 травня.

Цей закон визначає правові засади функціонування ринку природного газу України та покликаний створити ефективне конкурентне середовище на ринку природного газу з урахуванням основних вимог законодавства ЄС.

Читайте також: Уряд ввів для укранців соціальну норму газу за низькою ціною

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Закон "Про ринок природного газу" закріплює усталені в Євросоюзі, економічно обґрунтовані підходи до організації роботи газового ринку та передбачає відокремлення функцій оператора від функцій тих, хто видобуває газ, та постачальників, чітке окреслення функцій держави та незалежність регулятора, а також вільне ціноутворення.

Нагадаємо, відсьогодні в Україні почнуть діяти зимові тарифи на газ, що використовується для потреб населення.