Загальний експорт продуктів харчування протягом восьми місяців поточного року в Європейський Союз становить майже два мільярди доларів.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко в інтерв'ю "РБК-Україна".

Основними імпортерами українських продуктів харчування, за його словами, є такі європейська країни, як Іспанія, Італія, Голландія.

Також Павленко додав, що Іран заявив про готовність купувати в Україні зерно. Обсяг закупівель сягатиме до трьох мільйонів тонн.

Читайте також: ЄБРР інвестує в Україну мільярд доларів

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Чекаємо, коли відкриється ринок Ірану. Ця країна готова купувати до трьох тонн нашого зерна", - наголосив міністр.

Нагадаємо, раніше Павленко повідомляв, що за умови збільшення виробництва сільськогосподарської продукції на 30%, Україна зможе збільшити експорт у два рази. Наразі наша країна здатна забезпечити продуктами харчування 140 мільйонів людей у світі. Україна, за його словами, може збільшити цей показник до 400 мільйонів.

Проте для цього необхідні інвестиції, модернізація логістичних потужностей та розширення ринків збуту.