Європейський банк реконструкції та розвитку підтвердив готовність інвестувати в Україну мільярд доларів. Про це сказав міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, пише РБК.

"З Вашингтона ми привезли підтверджених інвестицій на 500 млн дол. Це насіннєвий бізнес, розширення сегмента рослинництва, а також портова логістика, яка дуже цікава... ЄБРР на саміті в Лондоні офіційно заявив, що реформи здійснюються - і Україна змінюється. Банк підтвердив готовність інвестувати в країну 1 млрд доларів", - сказав міністр.

За словами Павленка, великий інтерес у міжнародних інвесторів викликає аграрний сектор України.

Читайте також: ЄБРР дав Україні $300 млн на закупівлю газу в ЄС

"У Лондоні в ході аграрного саміту ЄБРР ми спілкувалися з фондами, які інвестують в суверен і купують облігації та акції наших агрокомпаній на Лондонській і Варшавській біржах. Найбільші з них - Dragon Capital, AshmoreGroup, Black River, Black Rock, Ice Canyon, Cramercy, Pioneer Investment Management Ltd... Це ті прямі інвестиції, які створюють капіталовкладення. Я близько двох годин розповідав представникам фондів про реформи - і дуже великий інтерес викликає наш агросектор", - сказав він.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, раніше Павленко наголошував, що США готові інвестувати в українську аграрну сферу понад 1,5 млрд доларів.