Державне підприємство "Дніпропетровський південний машинобудівний завод імені Олександра Макарова" відновило власне виробництво електротранспорту. Тут знову почали виготовляти тролейбуси.

Про це повідомляє прес-служба держпідприємства.

Згідно з офіційними даними "Південмашу", завод виготовить десять тролейбусів для Дніпропетровська та шість для Запоріжжя.

На підприємстві зазначили, що першу партію тролейбусів, призначених для Дніпропетровська, завершать збирати за два з половиною тижні.

Окрім того, завод, незважаючи на кризу, вчасно поставив для компанії OrbitalSciencesCorporation конструкції першого ступеня ракети-носія "Антарес".

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Південмаш" продовжує співпрацювати за декількома програмами мирного освоєння космосу. Також держпідприємство готове до нових проектів.

Читайте також: "Boeing" домовився з Україною про співпрацю

Водночас, на підприємстві поки не дають коментарів щодо інформацію про запровадження одноденного режиму роботи.

Нагадаємо, на минулому тижні керівник незалежної профспілки підприємства Євген Деркач повідомив, що з початком жовтня "Південмаш" працюватиме один день на тиждень.

Це, за його словами, обумовлено браком замовлень на продукцію заводу Він також наголосив, що підприємство накопичило заборгованість по заробітній платі. Її розмір складає 60 мільйонів гривень. Працівники останній раз отримували гроші у травні. Їм виплатили лише 20% від заробітної платні за місяць.